torstai 24. heinäkuuta 2008

Täydellinen kotirouva

Heips,

Taas on viikkoja vierähtänyt viime kirjoituksesta. Vauvatalossa eläminen on kiireistä puuhaa! Jonkinlainen arkirutiini on saatu käyntiin. :) Vauva on alkanut nyt lähemmäs 2 kk iässä oppia että yö on nukkumista ja päivä valvomista varten. Kotitöiden tekeminen vauvanhoidon ohella on alkanut sujua paremmin, eikä huusholli näytä enää sekatavarakaupan varastolta, poikamiesboksilta tai opiskelijakämpältä.

Olen hurahtanut katsomaan Serranon perhe -sarjaa lähes päivittäin (riippuu siitä ehdinkö). Toinen addiktoiva sarja on keskiviikkoisin tuleva Täydellinen kotirouva, jota emännöi Anthea Turner. Siinä Anthea kouluttaa kahta tunaroivaa kotirouvaa ja opastaa paremman taloudenhoidon, siivouksen ja kutsujen emännöinnin saloihin. Tässä linkki ohjelman tietoihin: http://www.mtv3.fi/ava/ (etsi keskiviikon ohjelmatiedot ja sieltä Täydellinen kotirouva) tai BBC:n tiedot sarjasta http://www.bbc.co.uk/programmes/b006t7rt.

Anthealta taloudenhoito näyttää sujuvan ja sarjasta saa loistavia vinkkejä. Pienenä sivuhuomiona tosin todettakoon, että Anthea on sikäli eriarvoisessa asemassa suhteessa tavalliseen kotirouvaan, että hän on sattunut naimaan rikkaan miljonäärin ja he elävät miehen kanssa kahden hengen taloudessa ilman lapsia. Kaksi tekijää, jotka vaikuttavat ainakin omasta mielestäni melkoisesti siihen kuinka paljon aikaa ja energiaa taloudenhoitoon, siivoamiseen ja kutsujen järjestämiseen jää, kuinka hyviä mahdollisuuksia oma pieni lukaali antaa tavaroiden järkevään järjestämiseen, huonekalujen miellyttävään sijoitteluun ja kodin yleisilmeen kohentamiseen, ja minkälainen on budjetti siivoustarvikkeiden ja sisustuselementtien hankintaan, ateriasuunnitteluun ja omaan kauneudenhoitoon.

Asiasta innostuneena etsiskelin eilen illalla netistä linkkejä ja vinkkejä taloudenhoidosta. Tässä muutamia parhaista:

http://www.organizingyourlifetheeasyway.com/

http://www.mrscleannw.com/tips/

http://www.housecleaning-tips.com/

http://www.homeandfamilynetwork.com/

http://www.homeandfamilynetwork.com/decorating/care.html

http://www.thehomeguru.net/

Tuota kautta löytyy kaikenlaista kätevää ja tarpeellista, kuten:

- Miten pitää koti siistinä siivoamalla 5 minuuttia/huone/päivässä

- Keittiön siivous 15 minuutissa http://www.organizingyourlifetheeasyway.com/kitchenclean.htm

- Lastenhuoneen/makuuhuoneen siivous 15 minuutissa http://www.organizingyourlifetheeasyway.com/kidsroomcleantidy.htm

- Olohuoneen siivous 15 minuutissa http://www.organizingyourlifetheeasyway.com/livingroomclean.htm

- Siivouskalenteri/päiväaikataulu (malliversio) http://www.housecleaning-tips.com/house-cleaning-schedule.html

- Siivouksen muistilista huoneittain http://www.mrscleannw.com/tips/cleaning-checklist.html

Tänään kokeilin tuota 5 minuutin siivousta/huone vauvan nukkuessa päiväunia. Sovelsin tapaa keittiöön, olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Loput huoneet siivoan samalla tyylillä huomenna. Tänään oli nimittäin lisäksi pyykkipäivä ja aika on mennyt mukavasti pyykkejä lajitellessa, pestessä ja puhtaita pyykkejä kaappeihin viikatessa. Olen saanut tänään melkoisesti aikaan. On kerrankin tyytyväinen olo.

Nyt taitaa pikkuprinsessa herätä päikkäreiltä. Joten ensi kertaan! Siivousintoa kaikille!

-Vesta

Ei kommentteja: