maanantai 7. heinäkuuta 2008

Kardemumma-pannukakku

(yksi iso tai kaksi pienempää pannukakkua)

taikina:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
4 dl vispikermaa tai 2,5 dl maitoa
3 dl maitoa
3 dl spelttijauhoja tai vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
voita
(suolaa)

päälle:
1 dl vispikermaa
mansikkahilloa
tuoreita mansikoita tai sulatettuja pakastemansikoita
sokeria ja vaniljasokeria


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon maito ja vehnäjauhot varovasti sekoittaen.

Voitele suurikokoinen uunivuoka (tai kaksi pienempää uunivuokaa, muuten pannukakusta tulee melko paksu) ja laita hetkeksi kuumaan uuniin. Kaada taikina vuokaan ja anna turvota 10 minuuttia. Paista 200-225 asteessa 20-25 minuuttia.

Lisukkeet:
Vatkaa kerma vaahdoksi, ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa pannukakku mansikoiden, kermavaahdon ja hillon kanssa.

Lisävinkkejä!
* Vaniljasokerin ja kardemumman avulla pannukakku saa mukavaa, pullamaista makua, ja samat mausteet käyvät myös lettutaikinaan, mutta halutessasi voit jättää mausteet pois taikinasta
* Voit myös paistaa taikinasta lettuja, tällöin 1/2-osaa taikinasta riittää hyvin, jolloin voit lisätä siihen 1-3 dl maitoa, 1 tl leivinjauhetta ja 2 rkl voisulaa
* Jos et lisää lettutaikinaan maitoa, saat amerikkalaistyylisiä ohukaisia, jotka kannattaa paistaa suurella pannulla, kun taas maidolla ohennettu taikina sopii hyvin pikkulettujen paistamiseen lettupannulla
* Lettutaikinan voi kaataa pulloon, jossa sitä on helppo ravistella ja taikinan annostelu lettupannulle käy helpommin
* Lettuja voi tarjota myös jäätelön tai vaahterasiirapin kera
* Letuissa kannattaa ehdottomasti käyttää spelttijauhoja, tai ainakin korvata osa vehnäjauhoista speltillä, sillä speltti tekee taikinaan hyvän sitkon, jolloin voit paistaa ohuempia lettuja, ja letuista tulee kauniin pitsimäisiä

Ei kommentteja: