perjantai 1. elokuuta 2008

Palapelitekstiä

Päivitin blogitekstejä nettiin nyt samalla kertaa useamman kirjoituksen verran. Syynä tuo aikaisemmassa tekstissä mainitsemani ”Cannot find server” -ilmoitus eli internet-yhteyden pätkiminen.

Sitä kautta tuli mieleeni pohtia, kuinkakohan monen blogin kirjoittajan kohdalla blogin ylläpitämisessä pätee palapelimäinen kirjoitustyyli. Olen todennut että lasten- ja taloudenhoito on sen verran hektistä puuhaa ja vie enimmän ajan päivästä, että blogin kirjoittamisen täytyy minun kohdallani tapahtua osissa.

Yleensä blogitekstini ajankohdasta näkee sen, milloin ajatus kunkin tekstin aiheeseen on syntynyt. Sopivan vapaahetken tullen käyn nimittäin lyhyesti naputtelemassa päässä syntyneen ajatelman blogiini, ja myöhemmin palaan useampaankin otteeseen lisäilemään, paikkailemaan ja korjailemaan tekstiä sen mukaan mitä jäi sanomatta, mikä asia tai linkki tarkistamatta ja mikä tuli kiireessä kirjoitettua nurinkurisesti. Paikkailen tekstiä yleensä siihen asti kunnes kirjoitan seuraavan uuden tekstin blogiin. Tosin joskus kun aika ei riitä jonkin asian (kirjan, linkin, tms.) tarkempien tietojen tarkistamiseen, palaan lisäämään tiedot blogitekstiin vasta myöhemmin.

Kutsuisinkin tekstiäni siten palapelitekstiksi. Blogin perusideahan on alun perin palapelimäinen. Blogia kootaan teksti tekstiltä, vähän kuten palapeliä pala palalta. Julkaistujen tekstien päivämäärästä näkee sitten sen, milloin uusi pala kokonaisuuteen on lisätty. Mutta minun tapauksessani idea jatkuu näemmä jokaiseen pieneen tekstilisäykseen asti. Aikaleimaksi tosin jää näkyviin vain kunkin aiheen ”syntymähetki”. Muulla tavoin en kuitenkaan voisi blogiani ylläpitää. Jos kirjoittaisin ja julkaisisin aina uuden erillisen tekstin, vaikkakin vain lisätäkseni jotakin edelliseen kirjoitukseen viitaten, koko hommasta syntyisi vain repaleinen sekasotku. Todettakoon tähän siis että maassa maan tavalla, ja blogissa blogin tavalla.

(Kommentti: kirjoitettu 30.7.2008, päivitetty blogiin 31.7.2008)

Ei kommentteja: