sunnuntai 3. elokuuta 2008

Mäkitreeniä vaunuillen

Huh! Viimeisen viikon aikana on tullut käveltyä ainakin 30 km vaunujen ja vauvan kanssa.

Viimeksi tänään kävelin muutaman kilometrin matkan kirjastoon ja kaupoille, ja saman matkan takaisin. Eilen tein mukavan parin kilometrin kävelylenkin järvelle ja lähiympäristöön. Toissapäivänä isäni kävi kylässä ja kävelin häntä linja-autoasemalle vastaan. Ja kävellimme yhdessä saman matkan - tosin jäätelökiskan kautta - takaisin meille kotiin. Illemmalla saatoin hänet kävellen vielä puolimatkaan saakka takaisin linja-autoasemalle päin. Muina päivinä on tullut käveltyä lyhyempiä lenkkejä ja istuskeltua uimarannalla jalat hiekassa lukemassa lehteä.

Ihanaa kun on kesä! Kesällä ulkona voi olla lähes vuorokauden ympäri. Kunhan käy välillä syöttämässä vauvan, vaihtamassa vaipat ja tankkaamassa itsekin nestettä ja murkinaa. Kunto siinä sivussa senkun kohenee.

Pikkuhiljaa voisin alkaa harkita vakavamminkin otettavia urheilumuotoja kuin vain kävely. Vaikka kuntourheilusta sekin toisinaan käy vaunujen kanssa. Varsinkin harjun yli reippaillessa ja silloin kun olen saanut lastattua vaunut täyteen kirjaston kirjoja ja ruokakaupan tarvikkeita.

Kunnon kohottamistarkoituksessa olen tutustunut kirjaan Liikkuva äiti - Opas odotusajan ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan (Virva Pisano, Docendo Sport 2007). Lainasin kirjan ensin kirjastosta ja hankin sen jälkeen oman kappaleen kirjahyllyyn. Mielenkiintoisen tuntuinen opas.

Toinen hyvä kirja on Kulta pieni - vauvan oma kirja (Wsoy). Mielestäni aivan ykkösteos vauvan omien muistojen tallentamiseen! Ehkä paras kaikista koskaan näkemistäni vauvakirjoista. Kirjassa on huomioitu vauvan elämässä tapahtuvat muutokset, vauvan kehitys ja juhlat koko ensimmäisen vuoden ajalta ja pidemmältikin. Kirjaan pystyy tallentamaan tietoja jo raskausajalta. Kirjassa on paljon tilaa omalle tekstille ja kerronnalle, ja tilaa myös isovanhempien ja muiden vauvan lähimpien ihmisten terveyhdyksille. Lisäksi kirjassa on paperitaskuja, joihin voi laittaa talteen kortteja ja muuta tärkeitä vauvan ensimmäisen vuoden juttuja. Itse olen jo runoillut kirjan melkein täyteen vauvan kehitysvaiheita ja ensimmäistä kertaa vauvan kanssa tehtyjä juttuja, kuten ensimmäinen bussimatka ja ensimmäinen Suomenlinnan reissu.

-Vesta

Ei kommentteja: